ریاست اجرایی ماندنی است یا رفتنی؟

ساخت وبلاگ

منحیث یک فعال سیاسی اگر جز غنی و عبدالله گزینه دیگر برای انتخاب نداشته باشم ، به غنی رای خواهم داد تا عبدالله چون حداقل میفهمم که غنی مصروف چه کاریست و اگر در آینده بیاید چه خواهد کرد، حالانکه طی تقریباً پنج سال گذشته نفهمیده ام که آقای عبدالله مصروف چه کاری بوده و در آینده چه می خواهد انجام دهد؟

این جمله را مقدمتاً در پیوند به فرمایشات امروز آقای حکمتیار نسبت به وجود و عدم وجود ریاست, اجرایی,ه در تکت های انتخاباتی پیش روی ریاست جمهوری آوردم که ایشان از مخالفت یا عدم حمایت خویش از تکتی گفتند که در آن نهادی به نام ریاست اجراییه وجود داشته باشد.

اصلا مباحث مربوط به ایجاد ریاست اجراییه به همگان معلوم است که اگر قانونی می شود دائمی ست و اگر همینگونه می ماند که مانده است ، برای یک دوره به خاطر عبور از بن بست انتخاباتی ۲۰۱۴ ریاست جمهوری است نه بیشتر.

بنده تا هنوز هم به این باورم که احتمال ایجاد ادارهء موقت در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات آقای خلیلزاد با طالبان به وساطت پاکستان که فردا دور مهم و مستقیم آن در اسلام آباد دایر می شود، جدی تر است نسبت به برگزاری انتخابات با مدیریت و رهبری کمیسیون های موجود انتخاباتی و حکومت وحدت ملی.

حالا اگر برعکس شود و انتخابات در موعد معین برگزارگرد، در قدم نخست هردو رهبران محترم حکومت وحدت ملی علی الرغم تبلیغات و بزرگ نمایی هایی که از خود میکنند شانسی برای موفقیت نخواهند داشت و اگر خیلی خوشبینانه نگاه بکنیم رئیس اجرایی حکومت و ریاست اجرایی موجود در ساختار دولت بعدی به دلایل قانونی و کار کردی جایی نخواهد داشت.

من با تاسف ابراز میدارم که هرچند ایجاد ریاست اجرایی و تقسیم پنجاپنحای قدرت گام ارزشمندی در جهت برقراری توازن قوا و بازدارندگی در برابر یکه تازی بود اما اینکه قانونی نه شد، افغانستان را در توزیع عادلانهء قدرت و دستیابی به نظام غیر متمرکز ناکام گذاشت.

برنا صالحی

Pasto: HP lead articles...
ما را در سایت Pasto: HP lead articles دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان afghaniha بازدید : 201 تاريخ : سه شنبه 27 آذر 1397 ساعت: 5:12