تحقیق تازه در مورد سکس و رابطه‌ جنسی در افغانستان

ساخت وبلاگ

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان از پژوهش جدیدش با حضور برخی از دانشگاهیان، اعضای جامعه‌‌ی مدنی و رسانه‌ها رونمایی کرد. این پژوهش با نام «گذار به بزرگسالی؛ نگرش‌ها و رفتارهای جنسی جوانان در افغانستان» ارایه شده است.
به گزارش 8 صبح، این تحقیق در نتیجه‌ی گفتگو با ۱۳۵۰ جوان مجرد بین سنین پانزده تا ۳۴ سال در ده شهر بزرگ انجام شده است.

صدیقه بختیاری، پژوهشگر انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و یکی از نویسندگان گزارش گفت که تلاش شده است به این سوال جواب داده شود که جوانان افغانستان در مورد هویت جنسیتی‌شان چه تصوراتی دارند. او گفت: «هویت جنسیتی با بحث سکس که یک مبحث بیولوژیک است، متفاوت است. بنابراین ما به دنبال ساختارهای اجتماعی‌ای بودیم که این هویت جنسیتی را می‌سازد.»

به گفته‌ی او، اکثریت جوانان از رفتارهای سالم جنسی آگاهی نداشتند و چیزی در مورد بیماری‌ها و مشکلات جنسی نمی‌دانستند. ۹۰ درصد کسانی که در این تحقیق با آن‌ها گفتگو شده، گفته‌اند که نیاز مبرمی به بحث آموزش‌های جنسی وجود دارد.

۳۶ درصد مصاحبه‌شوندگان هیچ اطلاعی در مورد بیماری ایدز نداشتند و تنها ۲۰ درصد با رابطه‌ی سالم و مطمئن آشنا بودند. دوستان، انترنت و برای دختران والدین از منابع دیگر برای کسب اطلاعات در مورد روابط جنسی بوده است.

تحقیق نشان می‌دهد که چشم‌پوشی از این بحث سبب شده جوانان به سراغ منابعی بروند که اطلاعات درست نمی‌دهند.

از نظر نویسندگان گزارش، آموزش سلامت جنسی و فراهم‌کردن زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تسهیل ازدواج جوانان در سنین مناسب می‌تواند از افزایش خطرات ناشی از روابط جنسی قبل از ازدواج بکاهد.

از سویی هم ۳۳ درصد از مصاحبه‌شوندگان گفته‌اند برای رفع نیاز جنسی‌شان خویشتن‌داری می‌کنند. این رقم در زنان دو برابر مردان بوده است. ۵۲ درصد مصاحبه‌شوندگان نیز گفتند که برای رفع نیازهای جنسی تجربه‌ی خودارضایی را داشتند.

جاگزین‌کردن غریزه‌ی جنسی به نیازهای غیر جنسی راه حل دیگر شماری از مصاحبه‌شوندگان بوده است. آن‌ها به طور نمونه به عبادت، ورزش و مطالعه پرداخته‌اند.

۲۲ درصد مصاحبه‌شوندگان نگرش مثبت به روابط جنسی زن و مرد داشتند و ۲۵ درصد آن‌ها تجربه رابطه‌ی جنسی و تماس بدنی نیز داشتند. زنان در این جمع شمار کمتری را تشکیل می‌دادند؛ زیرا آسیب‌های بیشتر این روابط حتی تا خطر مرگ آن‌ها را تهدید می‌کند.

با این حال روح‌الله امین، روانشناس با یادآوری از این که بررسی مسایل جنسی در جامعه‌ی افغانستان به عنوان یک مسئله‌ی ممنوعه شناخته می‌شود، تذکر داد که تمایل جنسی یک تمایل طبیعی در سرشت انسان است و باید به رسمیت شناخته شود. او گفت امیدوار است که پژوهش‌ها در این زمینه بتواند در رشد و سلامت جنسی موثر واقع شود.

این روانشناس گفت: «در فرهنگ اجتماعی ما بعد جنسی زندگی انسان نادیده گرفته می‌شود و به حدی سرکوب می‌شود که خود شخص هم به سرکوب آن می‌پردازد. اگر ما از نیاز جنسی فهم متعارف و منطقی داشته باشیم می‌توانیم خودمان کنترولش کنیم و وقتی نیاز سرکوب‌شده‌ی جنسی به طور ناخودآگاه سر بلند می‌کند، ما در کنترول آن قرار می‌گیریم.»

خالد خسرو، از پژوهشگران این گزارش با انتقاد از نقش منفی فرهنگ مردسالاری در کشور گفت جوانان در سال‌های اخیر سعی کرده‌اند با استفاده از فضاهای باز اجتماعی، بیشتر با همدیگر تعامل داشته باشند تا شناخت بهتری از همدیگر پیدا کنند.

او گفت: «افغانستان جدا از پدیده‌ی جهانی‌شدن سبک‌های زندگی نیست و آشنایی با فرهنگ‌های دیگر آهسته‌آهسته روی آگاهی جوانان از روابط جنسی تأثیر می‌گذارد و ذهن آن‌ها را بازتر می‌کند. اما عموماً این روابط جنسی به آن معنایی که در کشورهای دیگر می‌بینیم نیست، بلکه محدود در قالب روابط و آداب اجتماعی سنتی است. واقعیت این است که در جامعه‌ی ما محدودیت‌ها برای زنان بیشتر است.»

کد (10)

Pasto: HP lead articles...
ما را در سایت Pasto: HP lead articles دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان afghaniha بازدید : 281 تاريخ : يکشنبه 10 تير 1397 ساعت: 6:28