مردم دیگر انتخابات تقلبی را قبول نخواهند کرد

ساخت وبلاگ

ثبت نام رای دهندگان برای انتخابات پارلمانی آغاز شده است. از این رو این روند مخالفان و موافقان زیادی دارد و انتقادهای فراوانی بر این روند وارد است. انتقادها حاکی از آن است که این پروسه مانند انتخابات سال 93 پتانسیل تقلب را خواهد داشت و نمی تواند به صورت شفاف برگزار شود.

گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، داکتر زلمی رسول وزیر خارجه پیشین در گفتگو با «طلوع» گفت: گفته می شود که افغانستان امروز برای یک دموکراسی آماده نیست. وقتی در سال 93 به طرف انتخابات رفتیم مردم به جدیت و صمیمیت از انتخابات طرفداری کردند. در جاهایی هم که امن نبود مثل قندهار و هلمند هزارها نفر آمدند. نه تنها برای من بلکه برای همه کاندیدهای دیگر. حتی در هلمند ما مجبور شدیم دو جا در نظر بگیریم. چرا که خانم ها اشتراک کرده بودند. این برای ما امید شده بود که مردم افغانستان دموکراسی را قبول کرده اند.مردم به دموکراسی مشتاق بودند اما کسانی که تحصیلکرده بودند و باید رای مردم را به یک حقیقت تبدیل می کردند به رای مردم خیانت کردند.

وی، در خصوص انتخابات پیش رو می گوید: مردم افغانستان به هیچ صورت یک انتخاب قلابی و تقلبی را دیگر قبول نخواهند کرد. آنهایی که فکر می کنند که یک انتخابات تقلبی دوباره در افغانستان صورت بگیرد این امکان پذیر نیست. یک انتخابات تا جایی که امکان دارد باید شفاف باشد. یعنی تقلب در آن صورت نگیرد. ثبات در افغانستان نخواهد آمد مگر اینکه آرزوی مردم افغانستان یعنی انتخابات شفاف و واقعی تمثیل نشود.

رسول، امنیت کشور را بسیار نابهنجارتر از گذشته می داند و می گوید: افغانستان هیچ گاه در طول تاریخ مقابل خطری که حالا وجود دارد وجود نداشته است. در گذشته ما مشکلات بسیار زیاد دیدیم اما دوست و دشمن مشخص بوده است و اگر گروه های مختلف هم در افغانستان جنگ می کردند به نام افغانستان جنگ می کردند. امروز تهدید ما تهدید داخلی و خارجی است. وحدت ملی ما یک صدمه بسیار کلان دیده است و این یک زهر است برای افغانستان.وحدت بین اقوام هم صدمه دیده است که نتیجه آن را هر روز می بینیم و امنیت نسبت به گذشته بسیار بدتر شده است. هر روز در افغانستان بیشتر ازپنچاه نفر کشته و شهید می شوند و هر روز هم جریان دارد. اقتصاد ما هم به صفر رسیده است و سرمایه گذاران ما هم همه از کشور رفته اند و در کشورهای خارجی سرمایه گذاری می کنند.

وزیر خارجه پیشین، حکومت را برای ارتباط نداشتن خوب با کشورهای منطقه سرزنش کرده و افزود: رابطه حکومت فعلی با برخی از کشورهای منطقه خوب نیست. ما در این منطقه زندگی می کنیم و در آینده هم در این منطقه خواهیم بود. این برای افغانستان حیاتی است که رابطه ای خوب با کشورهای منطقه داشته باشد. اما این رابطه خوب به این معنا نیست که ما از منافع ملی خود دفاع نکنیم. من فکر می کنم که منطقه در اینده افغانستان بسیار مهم خواهد بود.

وی، در خصوص شرایط بوجود آمدن صلح و ارتباط آن با پاکستان بیان داشت: متاسفانه دستگاه نظامی و استخباراتی پاکستان به دلایلی که خودشان داشتند به همین نتیجه رسیده بودند که از طالبانی که مربوط به پاکستان هستند یک استفاده ابزاری در افغانستان کنند و این مربوط به مشکلاتی است که پاکستان با هند دارد و هیچ وقت حاضر نشدند که یک حرکتی را کنند که برای ما سازنده باشد. البته شرایط فعلی فرق کرده است و امکان دارد که فشارهای بیشتری بر پاکستان وارد شود. باید بر این موضوع امیدوار باشیم چرا که صلح یگانه راهی است که برای افغانستان وجود دارد. اما متاسفانه در این مورد اجماع ملی در افغانستان وجود ندارد. همچنین تا زمانی که پاکستان بودن خود را در بودن طالبان می بیند صلح نخواهد شد.

کد (30)

Pasto: HP lead articles...
ما را در سایت Pasto: HP lead articles دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان afghaniha بازدید : 307 تاريخ : يکشنبه 9 ارديبهشت 1397 ساعت: 20:06