حفظ جنگ با اعزام نظامیان و مشاوران بیشتر

ساخت وبلاگ

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، تولید تریاک و مناطق تحت کشت کوکنار در سال 2017 به بالاترین حد خود رسیده است و طالبان پسا 2001 بیش از هر زمانی دارای قلمرو می باشد، عواملی در ارتباط مستقیم با یکدیگر و حال، نقش امریکا از حمله، کاهش و افزایش نظامی در افغانستان برای چیست و با چه هدفی 26 هزار سرباز قراردادی و شش هزار مشاور نظامی به کشور اعزام می کند در حالی که چندین برابر کل نیروهای حال حاضر واشنگتن در گذشته به پیروزی در میدان های نبرد نرسیده بودند؟

در همین راستا، تجربه بیش از یک و نیم دهه دوران جدید در اشغال امریکا نشان می دهد، تا زمانی که این کشور در افغانستان حضور داشته باشد طالبان نیز حال با هر نامی ماندگار است زیرا این گروه تروریستی اکنون بر نیمی از جغرافیا و جمعیت کشور حاکمیت و نفوذ دارند و نیروهای خود را از راه تبلیغات و زور با سو استفاده از فقر مردم تامین می کند.

هرچند رقم دقیق نظامیان امریکا همراه با تناقض اعلام می شود اما بنا به برخی خبرها در حال حاضر 14 هزار نیرو، رقمی بالاتر از 8500 نفری در آغاز ریاست جمهوری ترامپ در افغانستان مستقر هستند و اگر تعداد اعلام شده نیز به این نیروها افزوده شود، می توان گفت که امریکا به بهانه حضور نظامی، اهداف کلان در کشوری دارد که میدان رقابت قدرت های جهان و منطقه ای شده است و هر کدام از آنها منافع خود را در ادامه جنگ جستجو می کنند تا توافق بر مبارزه با تروریسم.

در این میان، روسیه ای که نزدیک به سه دهه از افغانستان به دلیل شکست سنگین ارتش سرخ به درو مانده بود با در اختیار گرفتن نشست های صلح در کنار گسترش روابط با پاکستان و مهم تر از همه، گفتگو با طالبان به عنوان مدعی در برابر منافع امریکا قد علم کرده است.

هرچند امریکا با یک ارتش نظامی در حالی که از حکومت گرفته تا اقتصاد و روابط خارجی افغانستان را تحت کنترل کامل دارد از راه تروریسم در پی فشار بر رقبای منطقه ای است اما روسیه با امتیاز همسایگی و بدون دخالت نظامی، چهره ای لطیف تر از غریبه سلطه طلب در خاورمیانه دارد در حالی که با ماندن در کنار بشار اسد پیروز در برابر کاخ سفیدِ مدافع مخالفان در سوریه می باشد.

و در حالی که امریکا بیش از یک و نیم دهه زمان برای محو تروریسم در میدان های نبرد داشت در جهت کاهش نفوذ دشمنان منطقه ای خود از گروه های تروریستی استفاده کرد و با رونق دادن به تجارت مواد مخدر، هم منابع مالی طالبان را تمویل کرد و هم زمینه و دامنه ناامنی ها را گسترش بی مانند داد به طوری که صلح بدل به امری محال شده است.

در همین راستا، مشاوره نظامی که در سال های پایانی دولت اوباما جایگزین حضور نظامی و سبب کاهش چشمگیر نیروهای این کشور شد با روی کارآمدن ترامپ در افزایش نیرو و حضور فعال در جبهه های جنگ نمود پیدا می کند و این پیام را می رساند: حمله پس از یازده سپتامبر برای ماندن بود و افغانستان به عنوان قربانی اهداف استراتژیک تعیین شده است.

از جانب دیگر، با برهم خوردن اجماع جهانی در رابطه با افغانستان و علم شدن روسیه به عنوان رقیب واشنگتن، گروه های تروریستی بدل به طرف گفتگوی قدرت ها شد زیرا جنگ، حافظ منافع حکومت دست نشانده فاسد و کشورهای خارجی دخیل در امور کشور است.

حضور اجیرشدگان امریکایی در جنگ افغانستان چنان تبعات بزرگی از جنایت در پی داشت که حتی حامد کرزی در حکومت گذشته را مجبور به منحل کردن تمامی شرکت های خصوصی _ امنیتی خارجی و داخلی در کشور و فشار بر امریکا برای عدم استفاده از این نیروها در نبردها کرد در حالی که قرار است دولت ترامپ 26 هزار نیروی قراردادی در آینده ای نزدیک برای جنگ در خط مقدم به کشور اعزام شوند.

با نگاهی به دوران نبرد با شوروی و جنگ عراق می توان رد پای امریکا و چگونگی ظهور طالب و داعش را دید، اینکه حمله یازده سپتامبر که توسط القاعده صورت گرفت بهانه ای برای حمله به طالبان و ماندن امریکا در افغانستان شد و داعش پس از حمله این کشور به عراق زمینه ظهور یافت، نشان می دهد که گروه های تروریستی بنا به سیاست شوم کاخ سفید بنا و به عنوان سلاح استفاده می شود.

امریکا با ایجاد زمینه مساعد برای تولید و قاچاق مواد مخدر در ولایت های جنوبی، طالبان مخالف کشت کوکنار در دوران حاکمیت را بدل به مافیای این تجارت غیرقانونی بی حد و اندازه کرد به طوری که هم منافع مالی این گروه تروریستی تامین شد و هم بیش از هزینه های این کشور در جنگ و کمک به افغانستان را به آن بازگرداند.

از سوی دیگر، همانگونه که کشورهای ضعیف و درحال توسعه بدل به قبرستان زباله های هسته ای امریکا می شوند، افغانستان میدان جنگ برای سربازان جانی و اجیرشدگان دردسرساز این کشور است در حالی که هدف کاخ سفید در اعزام نیروی بیشتر، کنترل جنگ در میدان طالب و داعش و مدیریت نبرد نیروهای امنیتی است.

کد (18)

Pasto: HP lead articles...
ما را در سایت Pasto: HP lead articles دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان afghaniha بازدید : 272 تاريخ : شنبه 12 اسفند 1396 ساعت: 21:12