سیاست خارجی ما از ارگ فراتر نرفت

ساخت وبلاگ

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص نتیجه سفر هیات مذاکره کننده کابل به اسلام آباد گفت که این هیات بدون دستاورد از اسلام آباد بازگشت؛ قبل از این اظهار و قبل تر از سفر هیات به اسلام آباد، برای بسیاری از آگاهان سیاسی و احتمالا خود حکومت، روشن بود که گفتگوها با اسلام آباد به نتیجه نمی رسد و سفر وزیر داخله و رییس امنیت ملی به اسلام اباد، سفر هیات پاکستانی به کابل و سپس سفر هیات افغانستانی به اسلام آباد سوری و عوام فریبی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، محمد حیدری استاد دانشگاه در گفتگو با "محور" درخصوص بی نتیجه ماندن گفتگوها با طرف پاکستانی گفت: بحث بی نتیجه ماندن گفتگوها با پاکستان جدید نیست و در گذشته نیز سیاست پاکستان در برابر افغانستان روشن نبوده است.

حیدری بیان کرد: در 15 سال گذشته ، چهل و چند بار رییس جمهور کرزی و یکبار غنی به پاکستان سفر داشته اند؛ اظهار دوستی های یکجانبه از طرف حکومت قبلی و تداوم سیاست های دو پهلو در عمر حکومت وحدت ملی بیانگر این است که پاکستان در قبال مسایلش با افغانستان در روشنایی صحبت نمی کند.

وی درخصوص سفر بی دستاورد اخیر هیات مذاکره کننده کابل(جمعه 20 دلو 96) به اسلام آباد اظهار کرد: سطح این نشست بسیار پایین و مقطعی و تنها بخاطر ناامنی های اخیر پایتخت و چند ولایت بود و همچنین هیات پاکستانی که به کابل آمده بودند نیز صلاحیت های آنچنانی درباره تصمیم گیری درموارد صلح و مشارکت و اقدام علیه لانه های تروریستی را نداشتند و این سفر نیز ادامه همان سیاست های کجدار و مریض گذشته این کشور بود.

این اگاه روابط بین الملل می گوید: واقعیت امر این است که در افغانستان فکر غیر واقعبینانه در رابطه با پاکستان شکل گرفته است و آن این است که فهم دولتمردان ما از پاکستان یک فهم انتزاعی است نه واقعی.

حیدری تصریح کرد: افغانستان دستگاه دیپلماسی و استخبارات پاکستان را دست کم گرفته است و با ساده سازی قضایا می خواهد با این کشور تعامل کند در حالیکه اگر می خواهیم مشکلات بصورت بنیادین حل شود باید به این مساله واقف شویم که بحث افغانستان تنها طالبان و گروه های تروریستی نیست و بحث ما دولت پاکستان است.

این استاد دانشگاه درباره گفته ها مبنی بر اینکه سیاست های افغانستان، پاکستان را به انزوا کشانده است اظهار کرد: بیایید این ادعا که پاکستان بخاطر سیاست های افغانستان به انزوا رفته را تغییر دهیم؛ اگر در سیاست های کلان در جلب توجه قدرت های بزرگ موفق بوده ایم در سیاست های منطقه ای بنحوی بازی را باخته ایم و امروز روسیه، چین، ایران و کشورهای خلیج در کنار پاکستان ایستاده اند.

وی بیان کرد: افغانستان تا حال در عرصه سیاست خارجی خود ناکام عمل کرده است و تا این لحظه خطوط اساسی سیاست خارجی مشخص نیست، در رابطه با مسایل بین الملل بسیار مهم است که نظم حاکم بر روابط بین الملل را تحلیل کنیم

حیدری با اشاره به از هم پاشیدگی های سیاسی داخلی اظهار کرد: سیاست خارجی تداوم سیاست داخلی است و آشفتگی های داخلی، ناامنی، بد امنی، شقاق و نفاق و جبهه گیری های مختلف احزاب و سیاسیون بر سیاست داخلی که تداوم سیاست خارجی است، تاثیر دارد.

این آگاه روابط بین الملل افزود: متاسفانه که 5 حلقه سیاست خارجی که رییس جمهور در روز تحلیف خود مطرح کرد از ارگ فراتر نرفت و تا هنوز دستگاه دیپلماسی تعریف مشخصی از این 5 حلقه ندارد.

این استاد دانشگاه درباره اینکه افغاستان چگونه باید پاکستان را قانع سازد که از حمایت هراس افکنان دست بکشد اظهار کرد: در طی 14 سال گذشته از جانب افغانستان فرصت سوزی های بسیاری شده است اما هنوز فرصت های استثنایی وجود دارد و قدم اول این است که در داخل کشور رییس جمهور براساس احساسات و عواطف فردی سیاست تبیین نکند.

حیدری بیان کرد: متاسفانه که سیاست حکومت های ما چه در دوران کرزی و در دوره حکومت وحدت ملی در رابطه با پاکستان شفاف و روشن نبوده است و از اهرم های فشاری که در اختیار داریم استفاده نکردیم و حتی کسانیکه از داخل ما بلند شده و گفتند که رهبران طالبان در افغانستان هستند نه پاکستان؛ از این لحاظ باید شفافیت و قاطعیت را از داخل روی دست بگیریم.

کد (26)

Pasto: HP lead articles...
ما را در سایت Pasto: HP lead articles دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان afghaniha بازدید : 234 تاريخ : دوشنبه 23 بهمن 1396 ساعت: 19:29